OVER BEATPORT

Beatport is de internationale hub voor dancemuziek en -cultuur. Een vertrouwd platform waar fans, DJ’s, producers en artiesten kunnen creëren, connecten en muziek kunnen ontdekken door middel van een uitgebreid aanbod aan muziekgeoriënteerde features. Door het streamen van muziek en video, door muziek te downloaden, remixes te maken en te delen, live of online te genieten van events en festivals, en door toegang te hebben tot nieuws, reviews en insider video’s. Beatport biedt een complete muziekbelevenis voor iedereen, waar ook ter wereld.

Beatport werd in 2004 opgericht als het belangrijkste platform voor muziek voor DJ’s, en telt vandaag de dag jaarlijks meer dan 50 miljoen unieke bezoeken van zowel DJ’s, producers en fans. Beatport heeft vestigingen in New York, Los Angeles, Denver, Berlijn en Amsterdam.

Volg Beatport:
Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Snapchat: @Beatport

ONZE KERNWAARDEN

Iedereen die zich graag laat onderdompelen in de wereld van dancemuziek voelt zich thuis bij Beatport. We bieden een inspirerende plek waar je kunt connecten met een wereldwijde community van danceliefhebbers, allemaal binnen een platform. We zetten ons voortdurend in om artiesten, DJ’s en labels op nieuwe manieren te verbinden aan hun fans, om hun muziek tot een succes te maken en door te investeren in de creator community door middel van een eerlijk compensatiemodel. 

ONZE FEATURES

Beatport heeft iedere stap in de evolutie van de dancemuziek meegemaakt. Vanaf onze start als online store, heeft Beatport zich ontwikkeld tot een wereldwijd platform met alle middelen om DJ’s, producers, events en fans te kunnen bedienen.  

STORE

De Beatport store is en blijft wereldwijd de toonaangevende online store voor muziek, tools en middelen toegespitst op de unieke wensen en behoeften van DJ’s, producers en andere creators. Met een uitgebreide catalogus van dancemuziek in hoge kwaliteit van ‘s werelds topartiesten en –talenten, waarvan veel exclusief op Beatport te vinden is. Onze features:

 • Charts De sales charts van Beatport worden wekelijks samengesteld door de tracks die DJ’s iedere week in de Beatport store aanschaffen. Deze charts zijn een belangrijke indicator voor welke muziek er in clubs en op events wereldwijd gedraaid wordt. 
 • Beatport Sounds Een volledig aanbod aan sounds, beats en samples om je producties helemaal af te maken. 
 • Beatport Play Producers met ambitie kiezen voor Beatport’s remix contest platform om hun talenten te laten zien. 
 • Beatport Pro for DesktopBeatport’s music management software, voor zowel Mac als PC, geeft DJ’s de mogelijkheid om hun enorme muziekcollectie de beheren en geeft meteen toegang tot de Beatport Store om nieuwe muziek te downloaden. 

STREAMING

Beatport geeft fans de kans om nieuwe muziek te ontdekken en te genieten van hun favoriete muziek, waar en wanneer ze maar willen. Tegelijkertijd bieden we DJ’s, artiesten en labels een sterk platform waarmee ze hun fanbase kunnen uitbreiden en versterken. 

Door middel van een zorgvuldig samengesteld aanbod van muziek, bieden we fans:

 • Luisteren naar miljoenen gratis nummers, albums, en mixes, samengesteld door experts die precies weten wat er nieuw, hot en upcoming is. 
 • Favoriete tracks “hearten” en zo real-time meehelpen met het samenstellen van de Pulse Chart.
 • Playlists streamen van hun favoriete artiesten, of zelf een playlist samenstellen
 • Watch live and recorded streams of DJs performing at festivals and venues worldwide virtually every day on the Beatport Live video streaming platform, broadcast in high-quality audio and HD video, along with aggregated social activity from Twitter and Instagram. 

Voor DJ’s, producers, labels en event promotors bieden we:

 • Uploaden en delen van tracks en mixes met ’s werelds grootste dance music community, tracks aanbieden via Streaming, Store of beide, playlists samenstellen en nog veel meer. 
 • Managen van profielen om fans te betrekken, door middel van een ‘top tracks’ lijst, bio’s en foto’s, een agenda en meer.  
 • Online muziek delen met een custom embeddable player, die een vergoeding oplevert voor elke afgespeelde stream. 

EVENTS

Op Beatport vind je een uitgebreide agenda met dance events bij jou in de buurt. Bekijk de agenda, luister naar muziek van artiesten van de line-up, of zoek naar tickets. In de Beatport app kunnen fans hun locatie aanpassen, zodat ze altijd toegang hebben tot meest relevante informatie, waar ze ook zijn. 

VIDEOS

Van officiële livestreaming partner van grote festivals tot spontane studio sessies van jonge, ambitieuze DJ’s. Het Beatport Live streaming platform geeft toegang tot zowel live als on-demand HQ videostreams van over de hele wereld.

Met Beatport’s Broadcaster app kunnen artiesten, event locaties en -organisatoren het livestreamen in eigen handen te nemen, en zo direct met hun fans in contact komen. Beatport Live laat zelf een selectie streams zien van ’s werelds beste clubs en festivals, met ’s werelds grootste talenten in de hoofdrol. 

NIEUWS

Beatport is het wereldwijde media portal waar fans en fanatics 24/7 terecht kunnen voor hun dagelijkse portie nieuws en info uit de dance scene. We nemen je mee naar alle uithoeken van de scene; van 's werelds grootste stages tot de vaagste underground raves. Beatport praat met artiesten, fans, experts en insiders uit de scene voor een ongeëvenaard aanbod aan nieuws en entertainment op al onze platformen.